IT-teksten vertalen

IT-vertalingen vormen een groot deel van mijn werk. Dat komt voornamelijk doordat er tegenwoordig veel informatietechnologie is verwerkt in medische apparaten. Daarnaast is IT niet meer weg te denken uit onze levens. Voordat ik bij SDL aan de slag ging met medische vertalingen, heb ik een tijdje in het IT-team gewerkt. In deze periode maakte ik vertalingen voor klanten zoals Sony, Amazon en Garmin. Dankzij de verschillende soorten klanten en teksten heb ik veel ervaring kunnen opbouwen met IT-vertalingen. Deze kennis heb ik later in het medische team goed kunnen gebruiken. Meestal bestonden de teksten uit handleidingen, software en promotiemateriaal. Net als bij medische vertalingen waren de teksten voornamelijk in het Engels geschreven en moesten ze naar het Nederlands worden vertaald.

Invloed van ICT

Vijftig jaar geleden was de wereld van ICT nog niet zo groot, maar inmiddels lijken we niet meer zonder te kunnen. In een wereld zonder ICT was ik nu zeer waarschijnlijk geen vertaler geworden. In de toekomst lijkt de rol van informatietechnologie alleen maar groter te worden. Werk dat eerder door mensen werd uitgevoerd, kan nu worden geautomatiseerd. Auto’s kunnen inmiddels met elkaar communiceren en automatisch inparkeren. En ja, ook de wereld van vertalers wordt hierdoor beïnvloed. Teksten kunnen automatisch worden vertaald naar honderden verschillende talen. De kwaliteit hiervan is nog matig, maar zal in de toekomst alleen nog maar verbeteren. Als vertaler probeer ik zo veel mogelijk op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en maak ik maximaal gebruik van ICT als hulpmiddel.

Diversiteit van informatietechnologie

Als je op Wikipedia kijkt, lees je dat informatietechnologie bestaat uit hardware-, softwareproducten en -diensten. Dat zijn er inmiddels nogal wat. Dankzij mijn ervaring bij SDL als vertaler in het IT-team heb ik kennis gemaakt met tientallen klanten en honderden teksten over ICT, zoals:

  • Navigatiesystemen
  • Gegevensbescherming
  • CT-scans

Hebt u een vertaalbureau nodig om uw IT-teksten vanuit het Engels of Spaans naar het Nederlands te vertalen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte!

Informatietechnologie stad